Сякаш доста често се случва знаменитостите да казват неща, за които после им се налага да се извиняват.

Матю Пери, Киану Рийвс, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing и противоречивият откъс от книгата на актьора от “Приятели”

Кой не харесва Киану Рийвс

А си мислехме, че не е възможно

И поредно доказателство за това е новината, която заля медиите, свързана с отношенията между Матю Пери и Киану Рийвс. Пред последните дни се появиха спекулации, че актьорът от "Приятели" не харесва колегата си.

Съмненията за това се появиха след като два цитата от мемоарната книга на Матю Пери излязоха в американски издания.

В единия от тях той говори за приятелството си с покойния актьор Ривър Финикс. Това, което обаче накара мнозина да повдигнат вежди от недоумение, са думите: "Защо оригиналните мислители като Ривър Финикс и Хийт Леджър умират, но Киану Рийвс все още ходи сред нас?"

Снимка 592617

Източник: GettyImages

В другия цитат Матю Пери споменава смъртта на комика Крис Фарли. Актьорът от "Приятели" обяснява, че когато е научил тъжната новина, от ярост е пробил дупка в стената на съблекалнята на Дженифър Анистън.

"Пробих дупка в стената на съблекалнята на Дженифър Анистън, когато разбрах. Киану Рийвс върви сред нас", са точните думи в книгата на Матю Пери.

Тъкмо тези два откъса от нея провокираха голямо вълнение и в социалните мрежи, като няколко знаменитости се обявиха в подкрепа на Киану Рийвс.

Актрисата Рейчъл Зеглър например написа, че е "лично развълнувана, че Киану Рийвс е сред нас".

Явно обаче повод за допълнителни съжаления към актьора от "Матрицата" вече няма, защото Матю Пери официално се извини. Пред People той признава, че всъщност е голям фен на Киану Рийвс.

Матю Пери, Джулия Робъртс, "Приятели", Friends, Lovers and the Big Terrible Thing и какво знаем за връзката им от книгата на актьора

Да скъсаш с Джулия Робъртс

Неочакваното признание на Матю Пери

"Просто избрах произволно име, моя грешка. Извинявам се. Трябваше да използвам собственото си име вместо това."