Когато човек е звезда от ранга на Матю Маконъхи може да се очаква засилен интерес към абсолютно всеки един аспект от живота му, включително дали си е присаждал коса, или не.

Авокадото – плодът, който помага при оплешивяване

Плодът, който се бори с оплешивяването

Мнението на специалистите е обнадеждаващо

Темата съвсем не е нова, напротив - от години периодично се появява в различни медии. Намери се дори и хирург, който да се закълне, че лично той е присадил коса на холивудската звезда.

Самият Матю Макконъхи също говори за косата си в биографичната книга "Зелени светлини", която излезе миналата година. А сега актьорът отново повдига темата и надълго и нашироко обяснява какъв всъщност е случаят с неговата коса, имало ли е трансплантация и каква е тайната за възстановяването ѝ.

В края на 90-те години 52-годишният сега Маконъхи започва да губи иначе буйната си коса. Когато това се случило, първото нещо, което е направил, е да си обръсне главата. А след това е започнал да използва специален мехлем за локално приложение. Това признава актьорът в интервю за LADBible и по този начин категорично отхвърля слуховете, че се е подлагал на трансплантация. 

"Бях напълно отдаден на това", признава той за процедурите по втриването на мехлема в скалпа си. "Всичко, което мога да ви кажа, е, че се върна. Сега имам повече коса, отколкото през 1999 година".

Оплешивяването, загубата на коса и ново лечение със стволови клетки

Откриха нов лек за оплешивяването

Как се отглежда нова кожа и коса

И за да спре всички спекулации по темата той дори се съгласява лекар да прегледа косата му и да си каже думата, пише Hollywood Life. Специалистът потвърждава, че няма трансплантация и иска разрешение да представи случаят му на следващата научна конференция, в която участва.