Косопадът е често срещано състояние, което засяга много хора. Загубата на коса може да бъде естествена част от процеса на стареене и през повечето време няма за какво да се притесняваме. Също така стресът, загубата на тегло или дори дефицитът на желязо могат да доведат до някаква форма на косопад.

Какво причинява косопада при жените

Какво причинява косопада при жените

Неприятно, но често срещано

Във всички случаи начинът ни хранене е изключително важен. Можем да подобрим състоянието на косата си, като добавим един плод към нашата диета.

А това е именно авокадото, според новозеландския диетолог Раян Раман. Авокадото може да ни предпази от косопад, тъй като е богато на витамин Е, който предпазва кожата на главата от увреждане и оксидативен стрес. Едно авокадо осигурява около 20 процента от дневните нужди от витамин Е.

Снимка 497536

Източник: iStock

"Въпреки че не можем да променим фактори като възраст и генетика, диетата е едно нещо, върху което имаме контрол", казва Раян Раман за медицинския сайт Healthline, цитиран от Daily Express.

Снимка 497537

Източник: iStock

Той съветва също така да включваме по-често в менюто си сладки картофи. Те са отличен източник на бетакаротин и може да ускорят растежа на косата.

Достойнствата на авокадото

Достойнствата на авокадото

Здраве в зелена опаковка