Сигурни сме, че няма роля, с която Матю Макконъхи да не може да се справи. Актьорската му кариера пък е живото доказателство за това.

Куп звезди поздравиха Дейвид Бекъм за новото начинание

Защо куп звезди поздравиха Дейвид Бекъм

Какво е новото му занимание

Освен във филми и сериали, Макконъхи е решил да се пробва и в изцяло ново за него поприще. Според Bloomberg, актьорът е инвестирал във футболния отбор Остин.

Няма информация каква е стойността на сделката, но се предполага, че дялът, който Матю Макконъхи е придобил, е малък. Инвестицията обаче не е никак изненадваща, защото актьорът е родом от Тексас, където е базиран и ФК Остин.

Колкото и малък дял да има актьорът, той вече привлече вниманието ни към отбора. Интересното е, че ФК Остин все още не се състезава в MLS. Очаква се да се присъедини през 2021 г., като част от плановете за разширяването на лигата.

Матю Макконъхи не е единствената известна личност, която притежава дял от футболен отбор в САЩ. Само преди месец баскетболистът на Хюстън Рокетс - Джеймс Хардън, закупи акции от Хюстън Динамо. Няколко седмици по-късно пък Сиатъл Сандърс обявиха, че рапърът Macklemore, Сиара и съпругът ѝ също са се сдобили с акции от клуба. Да не забравяме, че и Дейвид Бекъм е един от собствениците на Интер Маями

Дейвид Бекъм, Studio 99 и как футболистът основа собствено филмово студио

Дейвид Бекъм щурмува Холивуд

Футболистът основа филмово студио

Подобни инвестиции не са никак изненадващи, защото привличат вниманието на хората към отборите. Прекрасният пример за това е Джей Зи. Рапърът притежава едва 1% от баскетболния Бруклин Нетс, но заради популярността си хората го идентифицират като основния собственик.