За да станеш богат и успешен, често трябва да поемеш голям риск и всички последствия от него. Марк Зукърбърг със сигурност е от хората, които знаят това много добре.

Марк Зукърбърг, ваксините, COVID-19, Facebook и как социалната мрежа ще помогне в борбата с вируса

Как Facebook ще помогне в борбата с COVID-19

Разработва още едно полезно приложение

Но освен работа, която му носи милиарди, той има прекрасно семейство, както и време, което посвещава на любимите си хобита. Едно от тях е карането на сърф, а една от предпочитаните от него дестинации - Хавайските острови.

Именно на остров Кауаи Зукърбърг бе заснет преди дни с дъската за сърф. А впечатление прави и един друг детайл - че на глезена си има специална гривна, чиято цел е да прогонва акули, промъкнали се в близост до този, който я носи.

Очевидно милиардерът вече е фен на премерения риск и не иска да играе на руска рулетка дали ще стане закуска на някой огромен морски хищник, или не.

Наскоро Зукърбърг сподели в профила си в Instgram кратко видео, на което виждаме как кара сърф, отново със същата гривна срещу акули на крака, предава Business Insider.

Освен това дъската му за водния спор е с шарка на ивици, което според експертите пречи на акулите да го идентифицират като плячка. Очевидно огромните животни с големи остри зъби са му взели страха, но не чак толкова, че да го откажат от адреналина и преживяванията на гребена на вълната.

Чарлийз Терон, Ники Каро и новият им филм за жените сърфистки за Netflix

Чарлийз Терон влиза в света на професионалния сърф

Какво още да очакваме от нея

Явно Зукърбърг е голям фен на водните спортове, защото освен със сърф, сме го виждали и с падълборд, и с каяк.