Вече е ясно, че всеки пети служител във Facebook в момента е ангажиран с разработването на технология с добавена и виртуална реалност. Но се оказа, че компанията работи и върху друга важна задача, тясно свързана с COVID-19.

Facebook, VR, AR и разработката на “следващата компютърна платформа”

Следващото голямо нещо на Facebook

20% от служителите работят върху “следващата компютърна платформа”

Тези дни лично изпълнителният директор на Facebook - Марк Зукърбърг, обяви най-официално в социалната мрежа, че скоро компанията ще пусне нов инструмент, който да улесни процеса на ваксиниране.

Функцията се разработва в партньорство с Бостънската детска болница и целта е да информира Facebook потребителите кога и къде могат да се ваксинират. Ще предоставя възможност и за предварително записване на час при лекар. Същият инструмент ще бъде въведен и в Instagram, и в WhatsApp.

Снимка 523224

Източник: iStock

В поста си по темата Зукърбърг споделя, че разчита именно на ваксините, за да се върнем към нормалния живот, защото според него "ваксините са безопасни и работят". Самият той очаква с нетърпение да се сдобие със своята.

Джеф Безос, Илон Мъск, Марк Зукърбърг и останалите милиардери, тръгнали от нулата

Откъде са тръгнали милардерите

И 2, и 200

От изявлението му става ясно, че приложението ще бъде пуснато в действие само в Щатите, но кога точно не уточнява.

Франция, Русия, Южна Африка и къде има най-много противници на ваксинирането срещу COVID-19

Кои са най-големите противници на ваксината срещу COVID-19

И тук нациите се делят на подкрепящи и скептично настроени

Не казва дали ще бъде достъпно и в други държави, но споменава факта, в момента редица страни преминават към масово ваксиниране на възрастните, а идеята на инструмента е да улесни всички в процеса.

Today we're launching a global campaign to help bring 50 million people a step closer to getting Covid-19 vaccines. We'...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, 15 March 2021