Участието на Мария Бакалова в Borat Subsequent Moviefilm предизвика същински фурор в Холивуд, като заради изявите ѝ във филма попадна в няколко престижни класации на водещи медии.

Дори оглави тази на IMDb за най-търсени актьори, с което се превърна и в първата българка, постигнала подобно нещо. Бакалова успя да завоюва и награда от The New York Film Critics Circle. Малко след това Мария Бакалова спечели отличие в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля от The National Society of Film Critics.

Постиженията ѝ обаче не спряха дотам. Българската актриса се сдоби с номинации за БАФТА, Златен глобус и Оскар в категорията за най-добра актриса във филм, мюзикъл или комедия. И макар, че Мария не успя да спечели статуетки от престижните награди, номинациите ѝ са достатъчен повод не само за гордост, но и неоспоримо доказателство за успех. Тя е първата българска актриса с номинация за Оскар.

Оскари 2021, Мария Бакалова и думите на Брад Пит за нея

Брад Пит развълнува Мария Бакалова

Най-запомнящият се момент за българката

Затова и не е никак изненадващо, че Forbes България я постави на върха на класацията си топ 70 на българските знаменитости.

"Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал", пишат от изданието, като напомнят за наградите ѝ и изтъкват, че макар актрисата да пожъна големи успехи в Холивуд, тя продължава да се снимка и в български филми. През лятото излезе "Като за последно", а през есента беше премиерата на филма "Жените наистина плачат" на фестивала в Кан.

Мария Бакалова, "Като за последно" и премиерата на филма с актрисата по кината

Мария Бакалова ще ни разсмее от големия екран

Този път не в компанията на Борат, а на родни актьори

"Актрисата получи почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство и е част от селекцията "30 под 30" за 2020 г. на списание "Forbes", допълват от изданието.

Мария не пропусна да изкаже благодарсността си от признанието, която изрази в профила си в Instagram.

"Уау! Изключително съм благодарна и трогната от това невероятно признание! Каквито и думи да се опитам да използвам няма да бъдат достатъчни, за да опишат вълнението ми. Надявам се, че 2022-ра ще донесе още много поводи за радост и разговори", написа актрисата.

Мария Бакалова, новият дом на актрисата и какво общо има Миранда Кер с него

Какво общо има Миранда Кер с новия дом на Мария Бакалова

По холивудски

В челната тройка на Forbes България попадат още Григор Димитров и Магърдич Халваджиян, съответно на второ и трето място.