Мария Бакалова не успя да грабне Оскар за най-добра поддържаща женска роля на провелата се преди броени часове церемония, но за пореден път стана център на внимание както за световните медиите, така и за целия Холивуд.

Оскари 2021, Мария Бакалова и кои са големите победители от церемонията

Успя ли Мария Бакалова да спечели Оскар

И кои са големите победители тази година

Българската актриса се оказа в доста звездна компания, събра погледите на червения килим, а най-голямото признание след номинацията за Оскар със сигурност са думите на Брад Пит за нея.

Той имаше честта да обяви претендентките в категорията, в която попада и Бакалова. Името й обаче го затрудни и той й каза "Балакава", което накара 24-годишната бургазлийка да се изчерви. Неволната му грешка пък стана истински хит в социалните мрежи, както и реакцията на Мария.

Снимка 528645

Източник: GettyImages

Актьорът успя истински да развълнува българката със своето топло приветстване в света на голямото кино. "Мария, добре дошла", й каза Пит.

Той описа Бакалова и с това, че тя винаги се е възхищавала на Мерилин Монро и си е казвала, че един ден ще стане голяма звезда, като нея. А първите й уверени крачки към тази цел вече са направени.