Марго Роби може и да не спечели Златен глобус за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в "Барби", но пък това далеч не омаловажава успеха на филма ѝ. Всъщност работата по него за Роби бе двойна, тъй като освен че участва в него, тя и го продуцира.

Най-популярните звезди в IMDb през 2023 г., сред които са Килиън Мърфи, Марго Роби и Педро Паскал

Ето кои са най-популярните звезди в IMDb през 2023 г.

Актьорите и актрисите, привлекли най-много внимание

Всъщност един не толкова известен факт за актрисата е, че тя има своя собствена продуцентска компания. С Lucky Chap Марго Роби работи по филми като "Аз, Тоня", който носи на колежката ѝ Алисън Джани Оскар за поддържаща женска роля. Нейни са и "Момиче с потенциал", и Saltburn.

Най-успешен досега несъмнено е "Барби", който вече има спечелени над милиард долара приходи в бокс офиса. Въпреки това Марго Роби явно няма намерение скоро отново да се снима във филми и планира да си даде почивка от актьорската работа. Това изненадващо решение споделя самата тя в интервю за Deadline.

"Мисля, че сигурно на всички им е писнало да ме гледат. Вероятно трябва да изчезна от екраните за известно време. Честно казано, ако бях снимала друг филм твърде скоро, хората щяха да си кажат: "Пак тя? Току-що прекарахме цяло лято с нея." Не знам какво ще правя по-нататък, но се надявам да мине малко време", издава Марго Роби.

Въпреки че засега е решила да сложи актьорството на пауза, тя все пак не мисли да се откаже съвсем от работата във филмовата индустрия. Само че предпочита да се фокусира върху продуцирането, както и върху режисирането - следващото й голямо предизвикателство.

"Наистина искам да режисирам. Усещам, че го искам през последните седем години. Но винаги съм го виждала като привилегия, а не като право. Стремежът ми към чувството, че съм спечелила правото да режисирам, се развива постепенно. И усещам, че вече се доближавам до него", допълва още Марго Роби.

Актрисата споделя още, че е истинска късметлийка за работата си с признати режисьори като Мартин Скорсезе, Деймиън Шазел и Грета Геруиг. И е благодарна за възможността да се учи от тях. Сега обаче няма търпение самата тя да седне на режисьорския стол.

Когато Барби срещне Опенхаймер на четири очи

Когато Барби срещне Опенхаймер на четири очи

Какво споделиха актьорите Марго Роби и Килиън Мърфи в епизода Actors on Actors на Variety

"Все пак не бързам, защото чувствам, че никога няма да имам достатъчно време да науча всички неща, които искам да науча, преди да предприема тази крачка. Но определено имам това желание и то става твърде силно", не крие Марго Роби.