Джон Войт се "гордее" с дъщеря си Анджелина Джоли и внучката си Вивиaн, след като откраднаха светлината на прожекторите на наградите Тони през 2024 г. със забележителната си победа.

Анджелина Джоли ядоса Джон Войт - позицията на актрисата за конфликта между Израел и Хамас и реакцията на баща й

Думите на Анджелина Джоли за Израел, които ядосаха баща й

Нищо не й спести

Дуото майка-дъщеря продуцира мюзикъла The Outsiders, който спечели четири трофея, включително най-високото отличие за най-добър мюзикъл.

"Много се гордея с Вивиaн", каза 85-годишният носител на Оскар Войт пред TMZ. "Наистина се гордея и с Анджи, защото тя се опитва да насърчи всяко едно от децата да бъде това, което иска да бъде."

Снимка 671373

Източник: GettyImages

"Сигурен съм, че Анджи е допринесла с актьорските си умения и освен това Анджи е страхотен режисьор", продължава да изказва чувствата си на възхищение Войт към своята дъщеря.

Иконата на "Среднощен каубой" разкрива също как Вивиан всъщност е включила майка си в продукцията. "Вивиан прочете книгата и след това отиде да види версията на пиесата далеч преди Бродуей близо до Сан Диего. Гледа я цели четири пъти и каза: "Мамо, трябва да видиш това", обяснява още той.

Снимка 671374

Източник: GettyImages

Похвалите към Анджелина следват история на бурни моменти между Войт и Джоли, които водят до периоди на отчуждение през годините. Те се свързват отново за кратко по време на снимките на "Лара Крофт: Томб Рейдър" през 2001 г., но според съобщенията Джоли отново прекъсва връзките с баща си малко след това.

Анджелина Джоли, баща й Джон Войт и позицията му за развода с Брад Пит

Бащата на Анджелина за развода с Брад Пит

Още една гледна точка

"Вече не си говорим толкова много", каза звездата от "Подмяната" пред Vogue през 2002 г., малко след участието си във филма за Лара Крофт.

Смята се, че изневярата на Войт по време на брака му с майката на Джоли, Маршелин Бертран, и последвалият им развод са ключови фактори за отчуждението на бащата и дъщерята.

Снимка 671375

Източник: GettyImages

Въпреки че двамата са се помирявали в миналото, Войт наскоро критикува дъщеря си за нейните антиизраелски публикации, като ги заклейми като "лъжи" и каза, че "израелската армия трябва да защити своята земя".

Джоли е бивш специален пратеник на Върховния комисар на ООН за бежанците. Тя обвини Израел в "умишлено бомбардиране на деца, жени, семейства, лишени от храна, лекарства и хуманитарна помощ" в нарушение на международното право. 

Снимка 671372

Източник: GettyImages

В отговор Войт каза, че е "разочарован", че дъщеря му не разбира, че целта на Хамас е "да унищожи земята на евреите".

Изненадващата нова татуировка на Анджелина Джоли

Изненадващата нова татуировка на Анджелина Джоли

Демонстрира я редом до дъщеря си Вивиън

Междувременно появата на Вивиан на наградите Тони на 16 юни дойде като още един удар за Брад на Деня на бащата, малко след като тя премахна фамилното му име от своето.