Сезонът във F1 приключи през изминалия уикенд и Макс Верстапен го завърши по възможно най-добрия начин - с победа номер 19 и титла.

Люис Хамилтън и Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph - мечтаният часовник на пилота и IWC

Сбъднатата мечта на Люис Хамилтън

Винаги "в крак с времето"

Самият той заяви след състезанието, че догодина на него и Red Bull ще им бъде наистина трудно да повторят феноменалния сезон, но ще се опитат, разбира се.

На противоположния полюс на емоциите и успехите е Люис Хамилтън. Пилотът на Mercedes и седемкратен световен шампион завърши сезона без нито една победа към името си.

Предвид колко недостижимо силен бе в представянето си Верстапен през по-голямата част от сезона, това не е толкова изненадващо. Само на три пъти Люис Хамилтън остана на крачка от победата като завърши на второ място. Това се случи в Австралия, Испания и Мексико.

На почетната стълбичка успя да се качи на състезанията в Сингапур, Вликобритания и Канада, където завърши трети. Едва шест подиума и нито една победа определено може да се смята като провал за пилот от ранга на Хамилтън. Въпреки това в крайното класиране успя да се нареди на трета позиция, като пред него е Серхио Перес.

Пилотът Макс Верстапен влезе в историята с рекорд в F1

Пилотът Макс Верстапен влезе в историята

Пореден рекорд за нидерландеца

Но по-притеснителното е, че това е втори пореден сезон за него във F1, в който завършва без победа в състезание. Естествено, причините могат да бъде много, но в крайна сметка налице е крайният резултат.