През настоящия сезон в F1 никой не може да се окаже достойна конкуренция за Макс Верстапен. Вчера, 3 септември, нидерландецът спечели надпреварата в Италия и с това постави рекорд.

Nike срещу Макс Верстапен - с какво шампионът от F1 настъпи световния производител на обувки

Nike срещу Макс Верстапен

Въпросът е Max 1 или Air Max

Това бе десета поредна победа за пилота на Red Bull от началото на сезона, която със сигурност го оставя на върха в класирането, но по-важното - записа името му в историята.

Към момента именно Верстапен е пилотът с най-много поредни победи в F1. Досега рекордът се държеше от Себастиян Фетел, който преди 10 години успя да постигне девет поредни победи.

"Никога не бих повярвал, че това е възможно", каза щастливият Макс Верстапен след края на състезанието в Италия. Зад Верстапен и Фетел остават легенди като Алберто Аскари, Михаел Шумахер и Нико Розберг, които са успели да спечелят по седем поредни победи, пише NBC News.

Даниел Рикардо в Overtake My Heart: Thicc Ric Races For Love - как пилотът от F1 се озова в еротичен роман

Пилотът от F1, който стана герой в еротичен роман

Когато високите скорости се смесят с любовта

Макс Верстапен спечели 12 от всички 14 състезания, провели се от началото на сезона във F1. Останалите две на първо място бе неговият съотборник в Red Bull - Серхио Перес. До момента нито един отбор не е успял да спечели всички състезания в F1, но по всичко изглежда, че Red Bull гледа именно към поставянето на този немислим рекорд.