Лейди Кити Спенсър, племенницата на принцеса Даяна, рядко попада в центъра на медийното внимание, но когато го прави, определено има с какво.

Кити Спенсър - племеницата на принцеса Даяна, и годежът й с милиардерът Майкъл Люис

Племеницата на принцеса Даяна се сгоди

Той е с 32 години по-възръстен от нея

През 2018 г. разбрахме, че 30-годишната днес Кити има връзка с двойно по-възрастния от нея моден магнат Майкъл Люис. През януари 2020 г. пък дойде новината, че той е паднал на колене и й е предложил брак, но пандемията успя да отложи сватбата им - до преди няколко дни.

В петък, 23 юли, дъщерята на брата на Лейди Ди и нейният любим си казаха "да" пред роднини и приятели на пищна и изискана церемония във Villa Aldobrandini - имение в бароков стил в близост до Рим.

Сватбата бе изцяло в италиански стил, а визията на булката допълваше изцяло атмосферата и интериора. Булчинската рокля е дело на Dolce and Gabbana, както разбрахме и от официалния профил на марката в Instagram, където публикуваха снимка на Кити Спенсър с прекрасното творение на висшата мода.

Тоалетът е вдъхновен от викторианската епоха, поясняват от модния бранд. А от други снимки виждаме, че булката е сменила още две техни рокли в най-важния ден в живота си - в бяло и в синьо с флорални мотиви.

Това, че Кити Спенсър избра именно Dolce and Gabbana за сватбените си тоалети, не е особена изненада, защото наскоро тя стана техен глобален посланик и заяви, че в техните дрехи се чувства като "най-добрата си версия". А както повече би искала една булка.

Друг важен акцент във визията й е тиарата на рода Спенсър, която бе на главата й. Това е същото украшение, което носеше и леля й Даяна на сватбата с принц Чарлз в катедралата "Сейнт Пол" на 28 юли 1981 г.

Самата сватба пък бе само кулминацията на няколко дни забавления, които младоженците си подариха из Италия. Кити Спенсър имаше своето моминско парти - както в Лондон, преди да заминат за Ботуша, така и във Флоренция, където се отдаде на разходки и приятни мигове с най-близките си приятелки, преди да се обвърже официално с 62-годишния си любим.

Засега няма информация дали някой от членовете на кралското семейство е присъствал на сватбата, но отговорът е по-скоро отрицателен. Знаем обаче, че сред гостите е била майката на Илон Мъск - Мей.