Неколкократно Леброн Джеймс е показвал на света, че е нещо повече от атлет и по всякакъв начин се опитва да помага на хора в нужда.

Леброн Джеймс отвори училище за деца в риск

Как Леброн Джеймс помага на децата

I Promise School ще даде шанс за развитие на много деца

Така откри училище, в което да учат деца в риск, за да им даде шанс за по-добро бъдеще. Но Краля, както е известен Джеймс, е и яростен защитник на равните човешки права - особено на тези на афроамериканците.

Именно смъртта на един афроамериканец буквално вбеси Леброн Джеймс. В профила си в Instagram баскетболистът публикува снимка на млад мъж и надпис, поясняващ за какво иде реч.

Мъжът на снимката е Ахмауд Арбери (Ahmaud Arbery), който през февруари тази година беше убит в щата Джорджия, докато тича. А убийците, баща и син, се разминаха, без дори да им бъдат повдигнати обвинения.

Тази седмица обаче беше разпространен запис от нападението и на случая отново беше дадена гласност. От видеото, заснето с телефон, се вижда как Арбери тича по улицата и в един момент се натъква на спрян по средата пикап. След като го заобикаля, единият от двамата въоръжени мъже в превозното средство го напада и произвежда няколко изстрела.

Space Jam: A New Legacy, Леброн Джеймс и официалното заглавие на филма

Какво разкри Леброн Джеймс за новите "Космически забивки"

Вече нямаме търпение

Едва ли има здраво мислещ човек, който да не се възмути след видяното. Леброн Джеймс също, защото той написа, че афроамериканците всеки ден биват буквално ловувани, когато излязат от домовете си. Краля е възмутен и от факта, че човек не може да иде спокойно да потича, без да има опасност за живота му.

След като видето обиколи медиите и интернет, започна ново разследване по случая, а близките на убития Ахмауд Арбери се надяват на справедливост.