От доста време Леброн Джеймс не е известен само с баскетболните си умения. Той се опитва по всякакви начини да покаже на хората, че не е просто спортист, който взима милиони, за да тупка топката, а е модел за подражание и е отговорен към общността. 

Как Златан Ибрахимович приветства Леброн Джеймс в Лос Анджелис

Как Ибрахимович приветства Джеймс

Арнолд Шварценегер също не остана по-назад

Поредното доказателство за намеренията на Джеймс е училището, което той отвори. То ще бъде предназначено за деца в риск и се намира в родния град на баскетболиста - Акрън, Охайо. 

Училището се казва I Promise (Аз обещавам) и е финансирано от фондацията на Леброн - LeBron James Family Foundation. В него ще се обучават 240 ученици от различни възрасти, а целта на Леброн Джеймс, е да подпомогне децата в нужда, за да имат възможността да се развиват. 

Според USA Today, I Promise School ще се развива с всяка следваща година, като целта е до 2022 г. в него да се обучават деца от първи до осми клас. Сградата, в която ще се помещава училището, не е специално построена, а е реновирана. 

I Promise School

Източник: GettyImages

I Promise School

Във всяка класна стая ще се обучават по 20 деца. Учебната година ще бъде от 30 юли до 17 май, а един учебен ден ще продължава от 9 до 5. В продължение на седем седмици пък всяка година ще се провежда и лятно училище. На учениците ежедневно ще бъде предоставяна закуска, обяд и следобедна закуска.   

Леброн Джеймс срещу расизма

Леброн Джеймс срещу расизма

"Защото цветът на кожата, расата или това кой си нямат никакво значение"