Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и маточните тръби.

45-годишната актриса, която стана известна от сериала "Женени с деца", се е изследвала за раковия ген преди време, след като нейна братовчедка е починала от рак на яйчниците. Резултатът се оказал положителен. 

В интервю Апългейт разкри, че се е подложила на хистеректомия преди две седмици.

Актрисата е звезда от филма "Палави мамчета"

Източник: GettyImages

Актрисата е звезда от филма "Палави мамчета"

През 2008 г. актрисата, която има 6-годишна дъщеря Сейди от съпруга си Мартин Ленобъл, се подложи на двустранна мастектомия, след като беше диагностицирана с рак на гърдата, припомнят световните агенции. 

Въпреки всички мерки Апългейт ще продължи на всеки шест месеца да посещава онколог и това ще продължи до края на живота й. "Въпреки всички взети мерки, рискът остава", казва тя.

Кристина Апългейт разказва още, че спазва вегетарианска диета, тъй като смята, че храната играе съществена роля за това дали ракът ще се прояви и разпространи.

Актрисата допълва, че макар все още да е малка, дъщеря ѝ също се храни здравословно, тъй като има вероятност да е наследила мутация в гена BRCA, излагаща я на над 50-процентов риск от рак на гърдата или яйчниците.

"Къса ми се сърцето при мисълта, че може да ѝ се наложи да води подобна на моята битка", споделя Апългейт.

Джоли на премиерата на "Faces Places" в Холивуд

Източник: GettyImages

Джоли на премиерата на "Faces Places" в Холивуд

Припомняме, че Анджелина Джоли беше първата знаменитост, която знаейки, че носи "дефектния ген" от майка си, която почива от рак, отстрани превантивно гърдите и репродуктивните си органи. С действията с тя предизвика много упреци, но все повече жени последват нейния пример, за да предпазят живота си.