През 2012 г. година Кристина Апългейт разкри, че е диагностицирана със заболяването множествена склероза.

Кристина Апългейт и диагнозата "множествена склероза"

Тежката диагноза на Кристина Апългейт

С какво ще се бори актрисата от "Женени с деца"

Дългогодишният й колега от сериала "Женени с деца" Дейвид Фаустино говори за това как се чувства актрисата днес и как се справя с тежката диагноза. Направи го на ежегодното събитие, организирано от Race to Erase MS - фондация, посветена на борбата срещу болестта, която тази година се състоя на 20 май в Лос Анджелис, Калифорния.

В интервю за Hollywood Life Дейвид споделя, че в последната една година на Кристина ѝ е изключително трудно, но и че намира начин и сили да се справя. Двамата бивши колеги, които са запазили приятелските си отношения през годините, разговарят почти всеки ден.

Дейвид Фаустино присъства на ежегодните срещи на фондацията от самото ѝ основаване - преди 29 години. Причина за това е връзката му с основателката на Race to Erase MS.

50-годишната Кристина Апългейт обяви, че е диагностицирана с множествена склероза чрез публикация в Twitter. "След няколко месеца изследвания, вече знам какво е заболяването ми. Чувствам се странно. Но и получавам постоянно подкрепата от хиляди хора в моето състояние. Пътят е труден, но трябва да го извървя", написа тогава актрисата.

И въпреки трудностите, наскоро бе обявено, че оригиналният състав на "Женени с деца" ще се завърне на телевизионните екрани.

"Женени с деца" и анимационият сериал, който се подготвя

"Женени с деца" ще се завърне

Какво ни очаква

Гласовете на четиримата актьори в главните роли ще бъдат използвани за анимационна версия на сериала.