На 25 ноември Кристина Апългейт ще навърши 50 години. Ветеран в Холивуд, любима актриса от "Женени с деца" и преживяла рака на гърдата, преди година тя получи нова страшна диагноза - множествена склероза.

Кристина Апългейт и диагнозата "множествена склероза"

Тежката диагноза на Кристина Апългейт

С какво ще се бори актрисата от "Женени с деца"

По това време тя снима третия и финален сезон на Dead to Me за Netflix. В интервю за New York Times тя казва: "Имаше период, в който докторите се чудеха какви лекарства да ми дадат, за да се почувствам по-добре. Не станах по-добре, но беше важно за мен - през това време осъзнах какво губя, каква част от мен изчезва. Това време ми бе нужно."

Апългейт признава, че още по време на снимките на първи сезон на сериала, в който играе с Линда Карделини, тя е имала симптоми, които е игнорирала. Загуба на равновесие, проблеми с подвижността, изтръпване на крайниците.

"Ето сега всеки ще може да ме види такава, каквато съм. Напълнях с 18 килограма, не мога да се движа без бастун", казва тя по повод излизането на трети сезон на Dead to Me, в който явно състоянието й ще е видимо. Премиерният епизод ще бъде излъчен на 17 ноември.

Кристина Апългейт през 2020 г.

Източник: GettyImages

Кристина Апългейт през 2020 г.

"На хората може да им хареса, може и да не им. Ако единственото, което виждат, е някакъв инвалид, това не е мой проблем", споделя още актрисата. И казва, че макар да е свикнала със заболяването си, не го приема. "Няма как да стане. Не мога се примиря - прецакана съм."

От Портал на пациента обясняват, че лекарите все още не са открили истинския причинител на множествената склероза, смятано за автоимунно заболяване. Болестта започва да се проявява между 20 и 40 година на пациента, като два пъти повече жени страдат от нея.