От няколко дни се говори за договора, който Кристиано Роналдо подписа с футболния клуб на Саудитска Арабия Ал Насър. А вчера, 3 декември, те представиха официално новото си суперзвездно попълнение. Петкратният носител на Златната топка пристигна в Рияд за официална пресконференция. Всичко, което сподели на нея обаче, сякаш остана нечуто, заради една грешка, която допусна - вместо да каже Саудитска Арабия, каза Южна Африка.

"За мен не е краят на кариерата ми да дойда в Южна Африка, а нужната промяна. И честно казано, не се тревожа за това, което хората казват", бяха точните думи на футболиста. 

Гафът, който допусна, разбира се, стана повод за разпалени подигравки в социалните мрежи. Някои му препоръчаха да посети частна учителка по география, а други споменаха, че за сумата, която ще получава в този спортен клуб, е можело поне да си направи труда да научи държавата, в която ще играе.

Въпреки грешката и многобройните подигравки, които отнесе, Роналдо, който ще получава по 175 милиона британски лири в Ал Насър, вече оказа светкавичен ефект върху популярността на футболния клуб. Преди новината на неговия трансфер клубът имаше около 860 000 последователи в Instagram, а в момента те са вече 8.8 милиона.

Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес, Rolls Royce Dawn и коледният подарък за футболиста

Скъпият коледен подарък на Джорджина за Кристиано

На Коледа стават чудеса

По време на пресконференцията, Роналдо сподели също, че се чувства много добре и е много горд, че може да взема това важно решение.

"Искам да променя манталитета на новото поколение. Моята работа в Европа е свършена. Играх за всички най-важни клубове и спечелих всичко. Имах много възможности да продължа в Европа. Много клубове в Бразилия, Австралия, САЩ и дори Португалия също искаха да ме привлекат, но аз бях дал думата си на този клуб. Знам какво искам и какво не искам. Искам да помогна за много неща. Искам да променя гледната точка на много хора за тази страна", заяви Роналдо.

Той допълва, че в днешно време не е лесно да се печели, защото еволюцията на футбола е различна. Затова и преместването му в Близкия Изток в никакъв случай не означава край на кариерата му. Роналдо разяснява, че първенството в Саудитска Арабия е много оспорвано и може много хора да не го знаят, но той е наясно, защото е гледал доста мачове, отбелязват от Goal.

"Искам да играя още вдругиден, ако треньорът ми даде шанс. Искам да подобря няколко рекорда тук. Направих го в Европа, така че е нормално", продължава още Роналдо.

Що се отнася до огромната сума по договора му, футболистът нескромно заявява: "Договорът ми е уникален, защото аз съм уникален футболист, затова мисля, че е справедлив", с което предизвика аплодисментите на журналистите, присъстващи в залата.

Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес и луксозното пътешествие до Саудитска Арабия

Луксът, в който Джорджина Родригес лети (и показва на всички)

Какво отведе Роналдо и Джорджина в арабския свят

Що се отнася до въпросния договор, който е до 2025 г., преди ден се появи нова информация, че в него има клауза, според която Роналдо може да отиде да играе в Нюкасъл, ако отборът се класира за Шампионска лига. Тази информация обаче за момента не е официално потвърдена, отбелязват от Mirror.