Церемонията по връчването на Нобеловите награди се състоя на 10 декември в Стокхолм. Отличията се дават за постижения в сферата на медицината, физиката, химията, литературата и мира, като първата церемония се състои през 1901 г.

Шведската принцеса Виктория и снимките, които сподели на двете си деца Естеле и Оскар

Когато шведската принцеса имитира Кейт Мидълтън

Ето по какъв повод

Както повелява традицията, церемонията беше последвана от пищен банкет в кметството на шведската столица, на който присъстваха основните членове на кралското семейство.

За да покажат уважението си към наградените, те носеха най-официалните си отличия и тиари. Кралица Силвия беше избрала бледо виолетова рокля Georg Et Arend и короната Nine Prong, украсена с топази.

Снимка 645610

Източник: GettyImages

Принцеса София, съпругата на принц Карл-Филип, се беше спряла на пищна черна рокля Andiata в комбинация с бижута Swarovski и сватбената си тиара със смарагди.

Снимка 645613

Източник: GettyImages

Престолонаследничката принцеса Виктория пък носеше лилава рокля на шведския бранд Camilla Thulin, с която я видяхме и миналата година. Тиарата й е с аметисти, които преди това са били огърлица на майка и кралица Силвия. Заради тежестта им обаче Виктория избира да ги превърне в тиара.

Снимка 645611

Източник: GettyImages

Шведското кралско семейство е известно с богатата си колекция от тиари, която включва тиарата Baden Fringe от XIX век, носена от принцеса Виктория на няколко официални повода, и Connaught Forget-Me-Not, която се гордее с пет реда цветя около подвижна диамантена висулка, припомнят Hello.