Кралица Летисия и крал Фелипе имат две дъщери - Леонор и София. Принцеса Леонор е родена през 2005 г., а инфанта София - през 2007 г. Тъй като те вече са тийнейджъри, ни е интересно какъв ли е начинът им на живот.

Време за ставане и време за сън

Едно от най-важните неща, на които държи Летисия, е времето, когато дъщерите ѝ си лягат. Кралицата знае, че децата се нуждаят от много сън, така че Леонор и София трябва да са в леглата не по-късно от 21 ч. С изключение на някои специални случаи и уикенди, те си лягат точно в толкова, като по часовник.

Снимка 403972

Източник: GettyImages

Кралицата държи дъщерите ѝ да спят по 10 часа на денонощие и тъй като цялото кралско семейство става в 7 ч. сутринта, вечер всички заспиват рано. Въпреки че кралят и кралицата си лягат малко по-късно, те също се опитват да бъдат пример и да почиват, както би трябвало, пишат от Merca2.

Храненето

Летисия винаги се е грижила много добре за външния си вид и прави същото със семейството си. За да се предотврати затлъстяването, момичетата не консумират сладкиши, преработени храни или каквито и да е подобни продукти, като целта е да избегнат наднорменото тегло.

Снимка 403971

Източник: GettyImages

Освен това тя държи София и Леонор да се занимават със спорт, нещо което правят и те с краля. 

Нормите в училище

Тъй като са кралски деца, както можете да предположите, всяко едно училище иска да ги привлече. Кралица Летисия е избрала частно училище, но с някои основни правила, които оттам са длъжни да спазват.

Снимка 403974

Източник: GettyImages

Първо, менюто в училището е съобразено с диетата на двете принцеси. Второ, мобилните телефони са забранени за всички, поради неприкосновеност на личния живот. И на трето място сигурността в училището е увеличена, за да се избегнат проблеми. 

Образованието

Кралица Летисия иска дъщерите й да имат отлично бъдеще и поради това се притеснява за обучението им. Тя се среща с преподавателите им веднъж месечно и се грижи двете момичета да учат езици и да ходят на летни лагери.

И нещо допълнително 

Сякаш образованието в училище не е достатъчно, но на принцеса Леонор ѝ се налага да взима допълнително уроци. Подобно на баща си, дядо си и всички кралски особи на страната, тя се учи как да бъде кралица. Като бъдещ наследник на трона, тя има задължения и затова получава малко по-строго образование от сестра си.

Снимка 403975

Източник: GettyImages

Например Леонор ще има военна подготовка, точно като баща си. Очевидно образованието ѝ върви много добре, защото тя винаги се държи по протокол и умело прави първите си стъпки като принцеса.

Отдих и развлечения

Разбира се, не всичко е само учене. И кралят, и кралицата обичат да прекарват възможно най-много време със своите деца, особено през почивните дни.

Снимка 403973

Източник: GettyImages

Летисия, Леонор и София споделят и общи хобита, като балет и изкуство. Семейството посети прочут балетен спектакъл в навечерието на Коледа. Испанското кралско семейство често пътува за развлечение, за да може принцесите да си починат.

Проблеми със старата кралица

За никого не е тайна, че кралица Летисия и свекърва ѝ кралица София имат проблеми, а Леонор и София са между чука и наковалнята.

Снимка 403980

Източник: GettyImages

Най-добрият пример за враждата им е миналогодишният великденски инцидент, в който Летисия се опита да попречи на кралица София да се снима с внучките си.

Езикът на тялото

Случвало се е момичетата да стоят неподвижни като кукли и то с часове по време на официални събития. Кралица Летисия има силата само с един поглед да контролира дъщерите си. 

Снимка 403979

Източник: GettyImages

Това показва дълбока връзка между тях и това, че се разбират перфектно и без дума, което е и доказателство са уважението, което изпитват момичетата към Летисия.

Новите технологии

Няма как да не стане дума за нормите на кралица Летисия към дъщерите ѝ по отношение на новите технологии. Сега всички млади хора са пристрастени към интернет, социални мрежи и телевизия. Случаят с принцесата и инфантата обаче не е такъв, защото те имат ограничения.

Снимка 403970

Източник: GettyImages

За тях е невъзможно да имат профили в социалните мрежи в момента. Телевизия гледат само през уикендите, и то с надзор. А що се отнася до интернет, те го използват само за да вършат работа, свързана с училищен проект, и то под наблюдение на родител. За момента нито една от двете принцеси няма мобилен телефон.