По традиция испанското кралско семейство прекарва лятната си ваканция на Майорка. И макар да става дума за ваканция, тя рядко е без няколко допълнителни "работни" ангажимента за крал Фелипе и трите му дами.

Кралица Летисия, принцеса Леонор, инфанта София и посещението им в Сантяго де Компостела

Трите грации на Испания

Кралица Летисия и двете й дъщери на посещение в Галисия

Кралят, Летисия и двете им дъщери Леонор, и София, започнаха престоя си на острова от Картуха де Валдемоса.

Дворецът, строен през XIII век, е любимо място за монарсите на Испания от векове, както и резиденция за много съвременни творци. Обиколката на кралското семейство продължи в Общинския музей, където в момента има експозиция, посветена на Шопен.

Кралят и кралицата, както и престолонаследничката Леонор и инфанта София, бяха посрещнати с радост от местните жители, с които не пропуснаха да се снимат преди да се оттеглят в обичайното място, където отсядат на Майорка - дворецът Маривент, съобщават ни от Royal Central.

Още на 31 юли Летисия пък имаше друг ангажимент - тя беше сред официалните гости на закриващата вечер на филмовия фестивал Atlàntida Mallorca. Тя връчи наградите на режисьора Самюел Тайс за филма му Sophie, както и наградата за цялостен принос на френската кино икона Изабел Юпер.