Откакто крал Чарлз отложи официалните си ангажименти заради лечението на онкологично заболяване, съпругата му кралица Камила е по-активна от всякога в своята роля. Тя взе участие в редица срещи в последните седмици и замени достойно монарха. А една визита от тази седмица е по-специална от останалите.

Камила - без Чарлз на събитие, посветено на Шекспир

Камила (без Чарлз) в звездна компания

Кралицата-консорт с натоварен график

Дни след втората годишнина от избухването на войната в Украйна, съпругата на украинския президент Володимир Зеленски се срещна с кралица Камила в официалната резиденция Кларънс Хаус. Двете дами се поздравиха топло, позираха за снимка и си поговориха в продължение на 30 минути на различни външнополитически теми.

Членовете на британското кралско семейство неведнъж са изразявали своята безрезервна подкрепа за Украйна по време на военния конфликт и срещата между двете дами бе поредното затвърждаване на тази позиция. А след срещата с кралица Камила Олена Зеленска изрази своето щастие, че е успяла да благодари лично на съпругата на крал Чарлз за оказваната подкрепа.

"Ценностите ни са общи - живот, свобода, демокрация. Благодаря ви, че ги защитихме заедно днес", написа още Първата дама на Украйна. Тя бе сред специалните гости и на коронацията на крал Чарлз през май миналата година, а точно преди година крал Чарлз посрещна Володимир Зеленски. Двете дами пък се срещнаха за последно през 2022 г., когато дискутираха насилието над жените, припомня Town&Country.

Крал Чарлз и официалните събития, в които ще бъде заместен от съпругата си Камила

Очакваш Чарлз, получаваш Камила

В какво съпругата на краля ще го замести

Срещата на кралица Камила с Олена Зеленска се състоя броени часове, след като съпругата на монарха бе домакин на бляскав прием в Бъкингамския дворец. И на двете събития нейният съпруг не присъства, но въпреки това тя се справи повече от прекрасно. И вероятно отсъствието на крал Чарлз ще се превърне в нейната възможност да блесне със собствена светлина и да спечели още симпатии.