Въпреки че дълги години бе обект на много критики, Камила доказа, че е достойна съпруга на настоящия британски монарх и винаги му е давала това, от което има нужда, без да пристъпва границите и да си позволява прекалено много. Явно стратегията й е печеливша, защото съпругата на краля успя да спечели много симпатии - както в семейното обкръжение, така и в обществото.

Крал Чарлз и Камила на официално посещение в Австралия

Когато друг съобщи плановете на Чарлз и Камила

Кралят и съпругата му имат стриктен график

Винаги сдържана, но и винаги насреща - това е правилото, което Камила спазва в отношенията си. Според Робърт Хардман, автор на книгата The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy, Камила много добре познава и се съобразява с границите, които съпругът й негласно е поставил.

Например за крал Чарлз е много важно времето, което прекарва с внуците си. И Камила предпочита то да бъде само за тях. По думите на автора, той прекарва много повече време при Шарлот, Джордж и Луис, отколкото всеки е очаквал и предполагал. Това може до известна степен да се дължи и на факта, че няма възможност да бъде до другите си две внучета - Арчи и Лилибет.

Снимка 640419

Източник: GettyImages

А докато Чарлз е с децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, които го обожават, съпругата му Камила предпочита да прекарва време със своето семейство, децата и внуците си, с които поддържа близка връзка. И всеки е щастлив и удовлетворен, без да се чувства длъжен или притиснат за нещо.

Камила Паркър и Андрю Паркър Боус - какви са отношенията на кралицата с бившия й съпруг

Колко близка е Камила с бившият си съпруг

Една необичайна връзка от десетилетия

Според Хардман, Камила винаги демонстрира неподправен оптимизъм, с който успява да зарази и останалите членове на кралското семейство. Въпреки целия негативизъм, който й се налагаше да поема през годините, тя съумява да запази усмивката и достойнството си. А Чарлз със сигурност оценява това.