Загубата на кралица Елизабет Втора продължава да предизвиква емоции у много хора. Оказва се, че всеки, който я е срещал на живо, е останал силно впечатлен от личността й. А всеки ден научаваме нови и нови подробности за това какъв човек е била тя.

Кралица Елизабет Втора, замъкът Уиндзор и предполагаемото й приятелство с Том Круз

Холивудската звезда, с която кралицата се сприятели преди смъртта си

Кой е актьорът, сближил се с кралицата

Един любопитен детайл за покойната кралица ни разкрива и известният фотограф Rankin, артистичен псевдоним на Джон Ранкин Уадел. Той е един от десетимата фотографи, наети да направят портрети на Елизабет Втора по случай Златния й юбилей през 2002 г.

Фотографията е направена в тронната зала на Бъкингамския дворец и показва кралицата широко усмихната. Във финалната версия на портрета Rankin добавя знамето на Великобритания като фон.

Наскоро Rankin участва в подкаста Tea with Twiggy, в който разказа повече за срещата си с кралицата. "Тя беше забавна от мига, в който влезе в залата. Аз й казах: "Наистина ми се иска да ви снимам с меч в ръка", казва той. На което Елизабет е отговорила: "Не си харесвам ръцете."

Според фотографа това е бил нейният начин да откаже снимка, която не би й харесала. "Може би не трябва да го казвам, но нещото, което най ми хареса в нея, е, че е много умна и всичко, което казва, има и скрито значение. Просто е гениална."

People припомнят, че кралицата доста често е забелязвана с ръкавици на ръцете по време на редица официални събития. На последните й снимки от срещата с Лиз Тръс в замъка Балморал обаче Елизабет Втора е без ръкавици.