Кралица Елизабет Втора е една от най-популярните и влиятелни жени в света. След десетилетия на британския престол, тя много добре знае как да се държи, облича и говори.

Но тя е и човек, като всички нас. Въпреки че в повечето случаи няма възможност да бъде такава, каквато иска, защото трябва да спазва хиляди правила. В противен случай налице е грешка, която трябва бързо да се прикрие.

Една такава ситуация излезе наяве покрай новатa книга на личната дизайнерка на Елизабет Втора, Анджела Кели - The Other Side of the Coin, the Queen, the Dresser and the Wardrobe. В нея тя говори за другата страна на монарха, непозната за нас.

А най-интересна е една фотосесия отпреди седем години, кадър от която чак сега става публично достояние с изричното разрешение на кралицата.

През 2012 г. Елизабет Втора споделя на Кели, която е и нейна близка приятелка, че много й се иска да позира пред обектива като истински фотомодел, да бъде истинска и непринудена.

Подобни своеволия принципно не са позволени, но дизайнерката на кралицата сбъдна една нейна голяма мечта - да носи рокля с джобове и да се снима с ръце в тях.

Фотографът Бари Джефри остава повече от изненадан, когато Елизабет Втора започва да позира като истински супермодел. След като си е доставила това удоволствие, тя започва да размишлява трезво, а екипът й подкрепя твърдо мнението, че ако тези снимки станат публично достояние, могат сериозно да разклатят трона й, пише Yahoo News.

Кралица Елизабет Втора, обувките, храненето и най-странните й навици и разпореждания

Странните навици на Елизабет Втора

Какво обича и какво мрази

Именно затова доскоро кадрите са дълбока тайна. А решението на кралицата да ни се покаже в тази светлина със сигурност е продиктувано от новата вълна в кралския двор, начело с Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, който доказаха, че протоколът е, за да се нарушава. И днес ни звучи някак нелепо тази снимка да може да детронира Елизабет Втора.