Кралица Елизабет направи неочаквано посещение в лондонското метро, появявайки се преди ден на една от неговите станции. Поводът бе откриването на нова железопътна линия, която ще носи името на Нейно Величество.

Кралица Елизабет, Ед Шийрън, платиненият юбилей и какво ще включва церемонията

Платиненият юбилей на Елизабет: 4 дни яли, пили и се веселили

Всичко, което знаем за церемонията

Решението на Елизабет бе изненадващо не само за лондонското общество, но и за нейните близки. Това задължение трябваше да бъде изпълнено от сина на кралицата - принц Едуард, но явно в последния момент 96-годишната Елизабет е решила да поеме инициативата в свои ръце.

По време на събитието, Елизабет изглеждаше в цветущо здраве и буквално сияеше в ярко жълтия си елегантен тоалет. Изявление от Бъкингамският дворец определи случващото се като "щастлив момент".

Очевидно кралицата се чувства добре, тъй като това е третата ѝ публична изява само в рамките на последните пет дни. В петък, 13 май, тя присъства на конното надбягване Royal Windsor Horse Show, а в неделя беше част от телевизионно шоу, отбелязващо платинения ѝ юбилей.

Новата линия на метрото, която вече ще носи името на Елизабет, ще бъде отворена за обществеността на 24 май - непосредствено преди тържествата по случай платинения юбилей, които започват на 2 юни.

Трайфъл с лимони и амарети - официалният сладкиш за платинения юбилей на кралица Елизабет

Специалният сладкиш в чест на Елизабет II

Десертът е посветен на платинения юбилей

И макар да си закупи първия билет за новата железница, кралицата все пак не се качи на влака. Остави това задължение на Едуард, който отпътува от западната част на Лондон до сърцето на града.