Обединеното кралство се подготвя трескаво за едно от най-значимите си събития в последните години - платиненият юбилей на кралица Елизабет, който ще отбележи рекордните ѝ 70 години на престола. За целта се организира специален четиридневен фестивал, който ще стартира на 2 юни.

Ед Шийрън, Шийрънвил, имението му в Съфолк и частната му обсерватория

Скъпото хоби на Ед Шийрън

Какво добави той към имението си в Съфолк

Естествено, артистите и изпълнителите, които ще се присъединят към събитието, въобще няма да са малко. Един от тях е и обичаният от всички певец и автор на песни Ед Шийрън. Неговата изява в чест на кралицата ще бъде непосредствено пред Бъкингамския дворец в неделния 5 юни - наред с много други национални знаменитости от света музиката, филмовото изкуство, спорта и културата.

На този етап организаторите на ​​събитието не споделят много детайли за това, което е планирано. Включително и за участието на Шийрън - като например дали на него ще се падне честта да изпълни националния химн или просто ще се включи с някои от собствените си песни.

Самият Шийрън споделя, че очаква с нетърпение представянето си на юбилея на кралицата и, разбира се, че е горд от това, че ще бъде част от събитието.

На този етап единствено знаем, че празниците за юбилея ще бъдат разделени на четири основни части - за всеки ден от събитието. А сред най-забележителните атракции ще са въздушни акробати, гигантски дъб, украсен като "майско дърво", около което се танцува, огромна, движеща се сватбена торта, от която ще се носят боливудски хитове, дракони и фигури на причудливи животни.

Грандиозният спектакъл, поне според предварителната информация, ще струва около 18 милиона долара. Той е финансиран от дарения на частни лица и компании. "Това е важно събитие за цялата нация, защото е свързано с нейната история и душевност", казват организаторите.

Около 10 000 души ще вземат пряко участие в празненствата, сред които 2750 военни, повече от 6000 доброволци, изпълнители, общи работници и 2500 представители на широката общественост, пише People.

Кралица Елизабет, платиненият ѝ юбилей и засаждането на милион дървета

Забележителната работа, която кралица Елизабет е свършила

Какво свързва актрисата, изиграла две кралици, и кралица Елизабет

Финалът на събитието е планиран да се състои около Бъкингамския дворец, където се очаква да се съберат хора от цялата страна - за да изпълнят заедно националния химн "Боже, пази кралицата".