Какъв по-подходящ месец за сватби от романтичния и цъфнал май? В деня, в който в Кортни Кардашиян най-после каза официално "да" на Травис Баркър в Италия, в Испания отпразнуваха една царствена годишнина.

Крал Фелипе, кралица Летисия и те ли са най-елегантните испанци

Триумфът на крал Филип и кралица Летисия

Признанието, което получиха кралските особи

На 22 май 2022 г. се навършиха 18 години от сватбата на крал Фелипе и кралица Летисия.

По този повод от Diez Minutos някои моменти от историята на испанското кралско семейство. Летисия Ортис Рокасолано се запознава с Фелипе, все още принц, през 2002 г. по време на официална вечеря. Според изданието, става дума за любов от пръв поглед и година по-късно връзката им вече е публична.

Което не означава, че не е съпроводена с противоречия. Летисия е "простосмъртна" - няма благороднически произход и работи като журналист за испанската национална телевизия. Освен това вече има един предишен брак, приключил с развод.

Фелипе обаче е непоклатим и на 22 май 2004 г. двамата се женят в катедралата "Алмудена" в Мадрид за радост на целия испански народ. За разлика от някои други кралски сватби (говорим за принц Алберт на Монако и Шарлийн) тук химия и любовта между младоженците е очевидна.

Крал Хуан Карлос II, бащата на испанския крал Фелипе и свалените обвинения срещу него

Какво се случва с предишния испански крал Хуан Карлос

И защо остава да живее извън Испания

18 години по-късно продължава да е така, въпреки някои от скандалите, през които испанското кралско семейство трябваше да мине. Като корупционния скандал, свързан с бащата на Фелипе - бившият крал Хуан Карлос.