Преди две години испанското монархическо семейство се оказа замесено в скандал - срещу бащата на настоящия крал Фелипе Хуан Карлос започна разследване за корупция. Макар да не се отрази особено на доверието във Фелипе и Летисия, това все пак хвърли тъмен облак върху испанския кралски двор.

Крал Фелипе, кралица Летисия и те ли са най-елегантните испанци

Триумфът на крал Филип и кралица Летисия

Признанието, което получиха кралските особи

Сега вече те могат да си отдъхнат - главният прокурор на Испания е оттеглил обвиненията срещу Хуан Карлос заради липса на доказателства.

Според информацията на Reuters испанското кралско семейство е излязло със съобщение до пресата в началото на тази седмица, в което се казва, че за момента бившият крал ще продължи да живее в Обединените арабски емирства, където е от 2020 г. насам.

Хуан Карлос заедно със сина си Фелипе

Източник: GettyImages

Хуан Карлос заедно със сина си Фелипе

Разследването срещу него започна през август въпросната година във връзка със сигнали за корупция, които свързват Хуан Карлос и бизнесмени от ОАЕ. В Испания пък се появиха слухове, че може би сега той ще реши да се прибере в родината си.

"Поради лични причини, които касаят само мен, предпочитам да продължа да живея за постоянно в Абу Даби, където съм открил спокойствие", се казва в изявлението на 84-годишният Хуан Карлос до пресата.

Летисия, вишиванка и как испанската кралица се появи на събитие в Мадрид в украинска блуза

Украинската блуза на кралица Летисия

Летисия показа позицията си за войната в Украйна

Хуан Карлос се възкачва на испанския престол през 1975 г. след края на режима на Франсиско Франко и е смятан за личност, повлияла на развитието на Испания в демократична посока. Оттегля се през 2014 г., когато крал става синът му Фелипе.