След новината за положителната проба за Covid-19 на кралицата на Дания Маргарете Втора става ясно, че коронавирусът не е подминал и испанският крал - Фелипе.

Маргарете Втора, датското кралско семейство и положителната проба за COVID-19 на кралицата

Притеснителни новини за кралското семейство на Дания

Какво съобщиха от датския кралски двор

Новината беше съобщена от кралския двор на Испания в страницата им в Instagram. В официалното съобщение се казва, че крал Фелипе е с леки симптоми от няколко дни, а на 9 февруари е установено, че е с коронавирус.

Той се чувства добре, но ще остане поне седем дни в изолация, за да предотврати разпространението на вируса.

Става ясно, че за момента кралица Летисия и инфантата София са добре и ще изпълняват кралските си задължения, като продължават да спазват противоепидемичните мерки в страната.

През предишните дни Фелипе Шести участва в няколко публични срещи.

Инфанта Кристина, Иняки Урдангарин и новината за раздялата им

Изневяра в испанското кралско семейство

Нов скандал на хоризонта

Кралят приложи първата доза от ваксината Covid-19 на 29 май в WiZink Center в Мадрид, на мястото и времето, както отговаря по протокола, установен от здравните власти в съответствие с възрастта му. След това обаче не се посочва кога и дали изобщо си е поставил втора и трета доза от ваксината, пишат от El Mundo.

Снимка 563058

Източник: GettyImages

Липсата на информация относно ваксинацията на Фелипе стана причина много испанци да негодуват, осъждайки "безхаберното" отношение на краля към ваксините, когато в страната продължава да има толкова болни.

Както написаха някои испанци в социалните мрежи, той трябва да дава пример на народа си и ако наистина не е завършил ваксинационния си цикъл, би било много несериозно и безотговорно от негова страна, особено предвид факта на колко много публични срещи трябва да присъства.

Инфанта Кристина, раздялата с Иняки Урдангарин и кой от кралското семейство я е посъветвал на тази стъпка

Има ли пръст крал Фелипе в развода на сестра си

В тежки времена се доверяваме на най-близките си

Други се изказват в подкрепа на монарха си, като напомнят, че от началото на годината Фелипе имаше няколко посещения извън страната, които не би могъл да осъществи, ако не е напълно ваксиниран.

За момента от кралския двор не коментират темата и не дават яснота дали крал Фелипе си е поставил нужния брой препоръчителни ваксини.