В средата на декември месец стана ясно, датската принцеса Мери е поредният член на европейска монархическа фамилия, който се зарази с COVID-19.

Два месеца по-късно обаче кронавирусът не подмина и самата кралица - Маргарете Втора. Новината беше съобщена от кралския двор на Дания на официалния им профил в Instagram.

От съобщението разбираме, че 81-годишната кралица е с положителен тест за Covid-19, но в момента е с леки симптоми.

Тестът й е направен във вторник, 8 февруари, и сега тя е в двореца Амалиенборг в Копенхаген. Отменена е зимната й ваканция в Норвегия, която беше планирана от сряда, 9 февруари.

Кралица Маргрете Втора е ваксинирана три пъти срещу Covid-19, като от дворецът спазват всички предписания на здравните власти, напомнят от Hola.

В Дания обаче в момента има рекорден брой заразени, около 50 хиляди нови случая на ден. Благодарение на големия брой ваксинирани в страната, броят на нуждаещите се от лечение в интензивни отделения обаче е малък.

Принцеса Мери датска и положителната проба за COVID-19 на бъдещата кралица на Дания

COVID-19 не подмина и датската принцеса

Мери е дала положителна проба

Въпреки новината, че кралицата има леки симптоми, много от последователите на датското кралско семейство в Instagram изразиха загриженост за Маргарете Втора, заради напредналата ѝ възраст. На 14 януари 81-годишната кралица отбеляза своя 50-годишен юбилей, откакто е на трона.