Ако има нещо, което крал Чарлз обеща с възкачването си на престола, то е "демократизирането" на монархическата институция, както и повече "видимост" за различните поданици на Великобритания, имайки предвид разнообразието от етноси, религии и култури.

Годината на Заека, китайската нова година и какво носи за всеки от знаците на китайския зодиак

Какво носи Годината на Заека на всеки от знаците в зодиака

2023-а трябва да е година на надеждата

Затова и не е чудно, че в началото на февруари в Бъкингамския дворец беше организиран специален прием за азиатската общност в страната. Поводът, разбира се, е началото на Китайската нова година, която се почита в Азия и азиатските диаспори по цял свят.

Така в двореца Чарлз кралицата-консорт Камила, както и принцеса Ан, и принц Едуард, приветстваха представители на всякакви сфери - изкуства, медии, бизнес, военно дело, мода, здравеопазване, благотворителни организации.

Чарлз с Алекса Чънг

Източник: GettyImages

Чарлз с Алекса Чънг

Сред гостите бяха и популярни лица като моделът Алекса Чънг, модният дизайнер Джон Роча, актьорът Уил Шарп. YouTube звездите Джошуа Керът и Оливър Кендъл. Именно в разговор с последните крал Чарлз направи признание за кулинарните си предпочитания.

И с актьора от "Белият лотос" Уил Шарп

Източник: GettyImages

И с актьора от "Белият лотос" Уил Шарп

"Попитах го дали е опитват корейска храна. Той каза, че й е голям фен и обича всичко, освен ако е прекалено пикантно", разказва Керът пред РА.

От Hello пък ни припомнят, че Чарлз не понася шоколад, кафе и чесън. Заради това готвачите в кралските кухни винаги трябва да съобразяват менюто, в което да отсъстват тези съставки.