От смъртта на кралица Елизабет на 8 септември следобед до държавното й погребение, което ще се състои на 19 септември, графикът на кралското семейство е изключително натоварен. Всеки от членовете има ангажименти, свързани с дните на траур.

Смъртта на кралица Елизабет II и какво знаем за предстоящото й погребение

Погребението на кралица Елизабет - какво знаем за него

Кралицата ще бъде изпратена достойно

Днес, 15 септември, обаче крал Чарлз и кралица Камила се оттеглиха от тях.

Двамата са в любимата си резиденция в провинция Глостършир Хайгроув, където Чарлз трябва да се отдаде на размисъл по повод смъртта на майка си и предстоящите си задължения като крал. Той дори вече е получил прочутата червена кутия, с която се носят работните за деня документи на настоящия монарх.

Снимка 587689

Източник: GettyImages

Оттеглянето му в Хайгроув за ден не е някакво своеволие, а част от операцията "Лондонският мост" - детайлен план за това какво трябва да се случи след смъртта на Елизабет II. В него е планиран ден без публични ангажименти за новия крал.

Снимка 587690

Източник: GettyImages

Утре, 16 септември, той и Камила заминават за Уелс на първата си официална визита като монарси там. Междувременно принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха в Сандрингам, където се срещнаха с опечалени, а най-малкият син на покойната кралица принц Едуард правеше същото в Манчестър.