Първата чужда официална визита при новия крал на Великобритания вече отмина - Чарлз посрещна президента на Южна Африка Сирил Рамафоса с официална гала в Бъкингамския дворец. Малко след това той имаше още един височайш гост.

Крал Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл, и ще се съберат ли в Сандрингам за Коледа

Ще се събере ли кралското семейство за Коледа

Отново всички очакват Хари и Меган

Испанският крал Фелипе пристигна в Лондон за първи път, след като с кралица Летисия присъства на погребението на Елизабет Втора. Този път обаче Фелипе беше без съпругата си.

Основната задача на престоя му в британската столица беше да присъства на гала вечерята по случай 135-ата годишнина от създаването на Испанската камара на търговията във Великобритания.

Преди нея обаче испанският крал се отби в Кларънс Хаус - мястото, където Чарлз и Камила живеят след сватбата си. Оказва се, че срещата на Фелипе с Чарлз въобще не е била предвидена в програмата и на двамата, а то снимките виждаме, че тя е по-скоро като среща на стари приятели, а не на официални лица.

Снимка 596359

Източник: GettyImages

Както припомнят от Hola, отношенията между британската и испанската корона са топли, а двамата монарси очевидно имат общи теми на разговор и без да се налага да засягат официални такива.

Преди погребението на Елизабет Втора, крал Фелипе за последно е посещавал Лондон през 2019 г., когато става Кавалер на Ордена на жартиерата. След неофициалната си среща с Чарлз Фелипе отлетя за Катар, където присъства на първия мач на Испания на Световното - страната му би със 7:0 Коста Рика.