Още в първите работни дни на 2024 г. стана ясно, че принцът и принцесата на Уелс вече са разграфили първата половина на годината и им предстои официално пътуване до Италия. Още в края на миналата година пък се заговори, че крал Чарлз и съпругата му планират официално в Австралия.

Графикът на принц Уилям и Кейт Мидълтън за 2024 включва и пътуване до Рим

Плановете на Уилям и Кейт за 2024 г.

Първата половина на годината е разчетена

Сега получаваме потвърждение за визитата, макар и не от Бъкингамския дворец. Говорител на австралийското правителство казва пред The Australian, че "премиерът се радва на топли отношения с краля и очаква да посрещне негово величество в Австралия по-късно тази година".

Посещението ще бъде част от дълго пътуване на Чарлз и Камила през октомври за срещата на държавните глави от Общността на нациите в Самоа. Тя ще се състои на 21 октомври 2024 г. и ще събере представители на 56-те страни-членки на Общността.

Снимка 635231

Източник: GettyImages

Очаква се британските монарси да посетят и Нова Зеландия. Последното им официално пътуване в този регион е през 2018 г. в Австралия и през 2019 г. в Нова Зеландия. От Hello припомнят, че Елизабет Втора посещава Австралия 16 пъти по време на управлението си, като винаги е била придружавана от съпруга си принц Филип.