Само преди няколко дни Новак Джокович успя да спечели своята четвърта титла от US Open, но по-впечатляващото е, че тя e 24-ата му в турнир от Големия шлем.

Защо Новак Джокович почете паметта на Коби Брайънт след успеха си на US Open

Как и защо Джокович почете Коби Брайънт

Сърбинът скърби за приятел

След мача опонентът му на финала Даниил Медведев дори шеговито попита 36-годишния Джокович какво прави още тук и не смята ли да забави темпото.

Очевидно, за момента Новак Джокович няма такива намерения и се опитва да спечели всеки един турнир, в който участва. Което не му пречи да смята, че не е достатъчно оценен. По време на интервютата след финала на US Open пред сръбска медия тенисистът заяви нещо много интересно.

Той бе запитан дали след този си успех може да бъде смятан за най-великия спортист като цяло. Новак Джокович е на мнение, че това трябва да преценят хората, но със сигурност си е заслужил да бъде част от този дебат.

"Едно обаче е факт - ако не бях от Сърбия, щях да бъда прославен в спорта преди много години, особено на Запад", казва Джокович според Tennis Majors.

Въпреки пречките тенисистът смята, че това е част от неговия път, като е благодарен и горд, че е сърбин. "Затова и всички тези постижения са по-сладки и дори по-удовлетворяващи", допълва Новак Джокович.

Карлос Алкарас с остри думи за случилото се между Луис Рубиалес и Дженифър Ермосо

Острите думи на Алкарас за постъпката на Луис Рубиалес

Тенисистът има ясна позиция

Пред медиите сърбинът казва още, че още от дете има мечта да стане най-добрият в тениса. Но му е било много трудно, защото идва от семейство, в което тенисът е далечен спорт, а и е израснал в Сърбия и се е сблъсквал със санкции, забрани и войни. Премеждие, но и мотивация, се е оказал и фактът, че тенисът е скъп за трениране и практикуване спорт.