През последната седмица в България все по-усилено се говори за 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан. Основна причина за това е филмът "Стажантът", в който родната актриса Мария Бакалова влиза в ролята не на кого да е, а на първата съпруга на бившия американски президент Доналд Тръмп. 

Мария Бакалова за сцената с изнасилването на Ивана Тръмп в "Стажантът"

Мария Бакалова за сцената с изнасилването на Ивана Тръмп в "Стажантът"

Българската актриса коментира ролята си

Ако за момент оставим Мария Бакалова настрана, колкото и трудно да е, защото и новините около филма, и визията ѝ на червения килим дават много поводи за коментари, ще разберем, че през звездния блясък на Кан тихомълком е минал и един български филм.

Става дума за режисьорския дебют на Саня Борисова "Никога не е просто секс", който в момента върви по кината в България. За присъствието ѝ в Кан разбираме от Instagram профилите на самата Саня Борисова и сестра ѝ Рене Борисова.

От публикациите на Caviar Couture в социалните мрежи пък става ясно, че именно един от моделите на Десислва Тошева е решила да носи в Кан родната актриса.

Десислава Тошева от Caviar Couture: Българската дизайнерка, която облече майката на Илон Мъск

Българката, която облече майката на Илон Мъск

Какво стои зад успеха на Caviar Couture

"Облякохме красивата Саня Борисова за премиерата на филма й "Никога не е просто секс" на филмовия Фестивал в Кан", пишат от Caviar Couture, като уточняват, че роклята Amalia е един от най-ексклузивните им дизайни, изработен от луксозна италианска тежко нашита дантела, обсипана с хиляди фини мъниста, формиращи нежни елементи във формата на слънце.

В Кан освен в компанията на сестра си, Саня Борисова е придружавана и от Станимира Янакиева, която е художник костюми в "Никога не е просто секс". Станимира има основната заслуга в изграждането на стила на всяка една от актрисите във филма на базата на тяхната роля.

"Никога не е просто секс" е филм, който представя съвременната жена през образите на основните четири архетипa, в търсене на своята сила, сексуалност, независимост, освобождаване от предразсъдъци и ограничения. Това е комедия за женската еманципация, чийто сюжет е изграден чрез ирония, сарказъм и умерена доза дързост.

След „Никога не е просто секс“ и „Чалга“ - многото лица на Елеонора Иванова

След „Никога не е просто секс“ и „Чалга“ - многото лица на Елеонора Иванова

Актрисата за Виктория от „Никога не е просто секс“ и какво е да работиш в женски екип

Четирите жени - Вики (Елеонора Иванова), Ира (Рая Пеева), Мая (Елена Петрова) и Мадлен (Саня Борисова) са напълно различни една от друга, с абсолютно различни характери, интереси, морал и бит, но има и нещо, което ги обединява - и четирите са неспособни да имат пълноценна романтична връзка.