През пролетта на миналата година известното финансово издание Forbes обяви 21-годишната Кайли Дженър за най-младия self-made милиардер. Така тя успя да задмине дори постиженията на Марк Зукърбърг със своя бранд Kylie Cosmetics.

Малко повече от година по-късно, списанието свали короната от главата на Дженър и обвини нея и семейството й в заблуждаване за истинската стойност на бизнеса й. Направи го със статия, в която разяснява подробно "мрежата от лъжи" на най-младата от клана Дженър-Крадшиян.

Миналата година Кайли обяви, че продава 51% от акциите си в козметичните си марки на гиганта Coty за 600 милиона долара. Така общата стойност на бизнеса й е оценена на 1.2 милиарда долара.

Докато според счетоводителя на известното риалити семейство, продажбите на Kylie Cosmetics и Kylie Skin са в порядъка на 300 милиона долара годишно, от Coty обявиха, че компаниите всъщност далеч не са толкова печеливши, колкото се твърди, а продажбите са наполовина по-малки - 125 милиона за 2018 г. например.

Според финансови анализатори, това прави нереални обявените двойно по-големи приходи за предходните две години, защото никой бизнес не се срива толкова рязко, особено докато продължава да дава вид, че е все така печеливш. Kylie Skin пък е генерирала едва 25 милиона приходи за първата си година.

Тази изнесена информация накара Forbes да постави под сериозно съмнение данните, на базата на които обяви Дженър за най-младата милиардерка. "Бизнесът на Кайли е значително по-малък и не толкова печеливш, колкото семейството й се опитваше да ни убеди", твърдят от изданието. За тях това не е изненадващ ход от хора, които са известни, просто защото са известни.

На базата на новите данни и след кризата с COVID-19, Forbes са категорични, че Дженър вече не е милиардерка, а състоянието й със сигурност е под 900 милиона долара.

Цялата информация за бизнеса й в последните години пък е просто кампания на семейството, с която иска да извоюва и на Кайли корица на финансовото издание, след тази на Ким Кардашиян от 2016 г. 

Кланът Дженър-Кардашиян и всички, с които те работят, успяха да заблудят дори известното издание, че на 20 години Кайли има 900 милиона и съвсем скоро ще стане най-младата милиардерка заради темповете, с които се развива компанията й и вървят продажбите. Няколко месеца по-късно тя официално прекрачи десетцифрения праг.

Днес, година по-късно, изобличената във финансови спекулации Кайли заяви в социалните мрежи, че никога не се е опитвала да лъже и не е искала никаква титла. А всичко, което Forbes публикува по неин адрес, тя нарече "неточни твърдения и недоказани предположения".

Кайли Дженър, неизлъчената реклама на Kylie Skin и предизвикателната й визия

Перфектните форми на Кайли Дженър

И кой й завидя

Дженър допълни, че в момента може да направи списък с поне 100 по-важни неща от това да брои точно колко пари има.