Каквото и да направи Киану Рийвс - на екрана или в реалния живот, предизвиква възхищение. Дали ще дарява за благотворителност, ще кара собствената си марка мотори или ще се снима в поредния геройски екшън, той е пример за подражание.

"Джон Уик 4" (John Wick: Chapter 4), Киану Рийвс и нов трейлър на филма

Екшънът в "Джон Уик 4" е гарантиран

Новият трейлър е тук

Влиянието на канадския актьор е толкова голямо, че група немски учени дори кръщават бактерия на него. Кианумицинът е изкуствено създадена молекула, която се оказва мощен убиец на гъбични заболявания по растенията.

С две думи институтът Leibniz-HKI е създал фунгицит и е избрал да го кръсти на актьорът от "Джон Уик". "Липопептидните молекули убиват толкова ефикасно, че го кръстихме на Киану Рийвс, който убива също толкова добре на екран", казва водещият изследването Себастиан Гьотце.

Снимка 580912

Източник: iStock

Оставяме самото откритие настрана и поглеждаме към Reddit, където 58-годишният актьор се включи в предизвикателството Ask Me Anything - AMA ("Попитайте ме всичко" от английски). И нямаше как да не бъда попитан и какво смята за кианумицина.

"Трябваше да го кръстят Джон Уик... Това е много яко, направо е сюреалистично. Благодаря ви, хора на науката. Успех и благодаря, че ни помагате", отговори Рийвс. И поясни, че предстоящата да излезе четвърта част на "Джон Уик" е най-тежкият във физическо отношение филм, който е снимал в кариерата си, пишат People.