Звездата на Кейт Уинслет изгрява с "Титатик", когато тя е само на 22 години. А да се справя с връхлетялата я слава, не ѝ е било никак лесно.

Тийзър на "Режимът" на HBO с Кейт Уинслет и Хю Грант

Кейт Уинслет налага авторитарен режим

Тийзър на "Режимът"

В скорошно интервю актрисата споделя, че е имала усещането, че трябва да изглежда по определен начин или да бъде нещо определено. И не крие, че цялото медийно внимание изобщо не ѝ е помагало.

Кейт Уинслет издава, че след "Титаник" журналистите са ѝ казвали, че е можела да направи всичко и въпреки това е избрала да прави по-малки проекти. Актрисата обяснява решението си с това, че славата трудно ѝ е понасяла.

"Бях благодарна, разбира се. Бях в началото на 20-те си години и успях да си намеря апартамент. Но не исках да бъда преследвана", допълва тя.

В ново интервю в шоуто Today Кейт Уинслет решава да сподели и наблюденията си за това колко много се е променила индустрията.

"И си мисля за моментите, в които трябваше да кажа: "Вижте, ще бъда себе си, имам си извивките, това съм аз."

По думите на актрисата, докато тя все още е била изгряваща звезда, килограмите са били от голямо значение и всеки, който не се е вписвал в идеалните критерии, е бил засрамван.

"Но това се промени. По-младите поколения жени имат повече смелост. Те имат глас. Учат се как да се придържат към него. Отстояват себе си. Знаят, че имат значение. Вълнуващи времена са за по-младите актриси да навлязат в индустрия като тази, която е огромна, но да се чувстват подкрепяни и обгрижвани. Всичко толкова много се промени. Това е прекрасно", допълва Кейт Уинслет.

Тя коментира темата за външността и в реклама на L'Oréal Paris от 2022 г., чиято цел е да мотивира жените "да вярват в себе си отвътре".

Кейт Уинслет за филма Lee - за голите сцени в него и необикновеният живот на Лий Милър

Кейт Уинслет откровено за голите сцени

Във филма Lee и във ваната на Хитлер

"Не става дума за грима и красотата. Става дума за това кой си ти отвътре и за това да се научиш да бъдеш в мир с това и да си ОК с това. Мисля, че приемането и представянето е абсолютно ключово за жените днес", споделя тогава актрисата, цитирана от Us Magazine.