В началото на тази седмица "Титаник" отпразнува 25-ата си годишнина. И именно това сега е повод отново да се заговори за филма. А и има защо. Освен че развълнува мнозина още с излизането си през 1997 г. с трогващата любовна история на Роуз и Джак, филмът може да се похвали и с цели 2.2 милиарда долара в боксофиса.

Кейт Уинслет, “Титаник”, коментарите за теглото на актрисата и мисли ли тя, че героят на Лео ди Каприо можеше да оцелее на финала

Можеше ли героят на Лео ди Каприо от “Титаник” да оцелее

Тежката дума на Кейт Уинслет

Освен че съвсем наскоро разбрахме, че Кейт Уинслет (изиграла Роуз) изобщо не вярва, че героят на колегата ѝ Леонардо ди Каприо (изиграл Джак) би могъл да се спаси в края на филма, научихме какво е мнението и на режисьора Джеймс Камерън по въпроса.

Самият той призна в интервю за Toronto Sun, че дори е провел научно изследване, с което да докаже къде е истината - можеше или не Джак да се качи на плаващата врата, за да не измръзне в ледената вода при потъването на кораба. Според резултатите от експеримента, проведен с каскадьори със същата телесна маса като тази на Кейт Уинслет и Лео ди Каприо, спасяването на Джак просто не би било възможно - плаващата врата не би издържала и него отгоре. "Само един можеше да оцелее", са думите на режисьора Джеймс Камерън.

И след като този толкова обсъждан въпрос най-накрая получи категоричния си отговор, научихме и още една любопитна подробност около снимките на филма. Разказва я Франсис Фишър - актрисата, изиграла майката на Роуз в "Титаник".

Франсис Фишър

Източник: GettyImages

Франсис Фишър

В интервю за Vulture тя споделя повече за неприятното преживяване с носенето на корсети на снимачната площадка. Тъй като действието във филма се развива през 1912 г., когато жените са носели корсети под дрехите си, просто не е имало как тя, Кейт Уинслет и останалите актриси също да не ги носят.

Франсис Фишър разкрива, че носенето на корсети напълно е променило начина им на дишане, както и стойката им. Освен това тя признава, че никоя от актрисите не е можела да диша правилно, нито пък е имало много възможности за почивка от носенето на тесните корсети. "Седането беше трудно", казва още актрисата. По думите ѝ те толкова силно са се впивали в телата на жените, че дори не са могли да се облегнат назад.

Джеймс Камерън, Леонардо ди Каприо, “Титаник” и как актьорът за малко не остава без ролята си във филма

Как Леонардо ди Каприо за малко не остава без ролята си в “Титаник"

Защо можеше да му се размине да е Джак

Предизвикателствата за актрисите обаче далеч не свършват дотук. Те са имали затруднения дори и с ходенето до тоалетната, признава Франсис Фишър. Някак обаче, са се справяли и с това. Най-голямото им облекчение обаче е било, когато вече е ставало време да се връщат към съблекалните, за да свалят притискащите ги корсети.