Кейт Уинслет и преди е говорила открито за един от най-засрамващите моменти от детството си. През 2017 г. в мотивираща реч в Лондон тя споделя, че е била наричана с обидни прякори заради начина, по който изглежда.

Кейт Уинслет на 48

Кейт Уинслет в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

По-късно, когато вече решава, че ще се занимава с актьорско майсторство, тормозът относно теглото ѝ продължава. Кастинг агентите дори ѝ казват, че ще трябва да се примири с това да играе роли на дебели момичета.

В епизод от подкаста Happy, Sad, Confused Кейт Уинслет се връща години назад в актьорската си кариера, когато снима "Титаник". И по-точно - към една от последните и най-емоционални сцени от филма, когато корабът потъва, а героинята ѝ Роуз оцелява плавайки върху врата, докато възлюбеният ѝ Джак (в ролята е Леонардо ди Каприо) загива, измръзвайки от студ в ледената вода. Именно тази сцена провокира коментари в продължение вече на десетилетия. Един от най-популярните е, че Джак е можел да се спаси просто като и той се качи върху плаващата врата.

Снимка 599973

Източник: GettyImages

Точно по време на участието си в подкаста Кейт Уинслет иронично казва: "Очевидно съм била твърде дебела". Шега, която е препратка към коментиралите тогава, че теглото на героинята ѝ Кейт е причината Джак да не може да се качи на плаващата врата и да се спаси, пише The Hollywood Reporter.

"Дори не бях дебела", смята Кейт Уинслет. Тя споделя още, че ако можеше да върне часовника назад, щеше да използва гласа си по съвсем различен начин.

"Бих казала на журналистите: "Не смейте да се държите така с мен. Аз съм млада жена, тялото ми се променя, разбирам го, несигурна съм, ужасена съм, не правете това по-трудно, отколкото вече е. Това е тормоз, знаете ли, и всъщност страшно обидно."

По думите на Кейт Уинслет просто трябва по-малко да се обсъжда физическата форма на актрисите, като те бъдат оценявани заради същността си.

Кейт Уинслет, Lee и инцидентът, който е претърпяла на снимачната площадка

Инцидентът, който претърпя Кейт Уинслет

На снимачната площадка понякога е опасно

А вече сериозно на въпроса дали Джак можеше да се качи на плаващата врата и заедно с Роуз да оцелеят на финала на "Титаник", актрисата отговаря: "Веднъж завинаги, той можеше да се побере на тази врата, но тя нямаше да остане на повърхността."