Финалът на Уимбълдън, който наблюдавахме в неделя, 14 юли, остана в историята подари две причини. Първата е, че близо петчасовият двубой между Роджър Федерер и Новак Джокович стана най-дълго продължилият финал в историята на турнира на сингъл при мъжете.

Меган Маркъл, принц Хари, Бионсе, Джей Зи, "Цар лъв" и какво правеха четиримата на европейската премиера на филма

Къде Меган и принц Хари срещнаха Бионсе и Джей Зи

Премиерата на "Цар лъв" се оказа по-интересна от финала на Уимбълдън

А двамата тенисисти ни показаха защо милиони хора по света са луди по този спорт. Мачът беше толкова напрегнат и изпълнен с обрати, че дори публиката забрави за етикета и се налагаше съдията да прави забележки. В крайна сметка Новак Джокович показа по-здрави нерви и успя да спечели петата си титла от турнира.

Второто нещо, с което тазгодишното издание на Уимбълдън ще се запомни, е връчването на титлата.

Снимка 434138

Източник: GettyImages

По традиция принц Едуард, който е първи братовчед на кралица Елизабет Втора и херцог на Кент, връчва титлата на шампиона, както и купата за второ място на  на подгласника му. Точно така беше и в събота, 13 юли, когато Симона Халеп не остави никакви шансове на Серина Уилямс.

Принц Едуард награждава Симона Халеп

Източник: GettyImages

Принц Едуард награждава Симона Халеп

На финала при мъжете обаче тази традиция беше нарушена. Принц Едуард отново беше част от церемонията, но Кейт Мидълтън беше тази, която награди двамата финалисти.

Кейт Мидълтън награждава Новак Джокович

Източник: GettyImages

Кейт Мидълтън награждава Новак Джокович

Според Royal Central, принц Едуард, който е президент на All England Tennis Club, връчва титлата на победителите в турнира от 1969 г. Той е наследил тази чест от майка си - принцеса Марина. Правени са малки изключения - като това през 1977 г., когато кралица Елизабет Втора лично дава наградите.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън, Уимбълдън и появата на херцогините на финала на турнира

Защо Меган пристигна след Кейт на финала на Уимбълдън

Херцогинята на Съсекс изглеждаше щастлива в компанията на сестрите Мидълтън

Кейт Мидълтън е патрон на All England Tennis Club от 2017 г. и не пропуска възможност да присъства на мачовете от Уимбълдън.