Подаръците в английския кралски двор започнаха да се раздават още преди Коледа. След като разбрахме, че кралят е готов да плати охраната на изпадналия си в немилост по-малък брат принц Андрю, последваха и нови щедрости от негова страна.

Крал Чарлз, принц Андрю, личната охрана и защо братът на краля получи това, което беше отказано на сина му

Когато принц Андрю получи това, което е отказано на принц Хари

Решението пък взима кралят

Крал Чарлз връчи няколко височайши титли на хора от директното си обкръжение. Най-впечатляващата е тази на Кейт Мидълтън - снаха му става Полковник на ирландската гвардия, роля, която до момента се изпълняваше от съпруга й принц Уилям, получил титлата през 2011 г.

Като такава принцесата на Уелс ще присъства на годишното отбелязвана на празника на Свети Патрик с ирландската гвардия, облечена в зелено - цветът на светеца, и ще трябва да вдигне тост с бира гинес. Доста приятни задължения бихме казали.

Снимка 600331

Източник: GettyImages

Принц Уилям пък получава ролята на Полковник на уелската гвардия, което е съвсем логично предвид това, че той е принц на Уелс. Стана такъв още в деня на смъртта на баба си 8 септември, когато крал Чарлз му прехвърли титлата.

Снимка 600333

Източник: GettyImages

Камила също се сдоби с нова роля. Кралицата-консорт е Полковник на гренадирите - титла, с която до скоро се кичеше принц Андрю. След обвиненията към него в сексуални посегателства над малолетни и връзката му с Джефри Епстейн, всичките му титли и привилегии бяха отнети от кралица Елизабет.