Преди ден стана ясно, че принцесата на Уелс е приета в болница за операция в стомашната област. От двореца Кенсингтън пък поясниха, че процедурата е била планирана, минала е успешно, а Кейт ще остане в болницата между 10 и 14 дни.

Кейт Мидълтън - хоспитализирана за две седмици

Две седмици в болница - какво се случва с Кейт

На какво се подложи принцесата на Уелс

По желание на самата Мидълтън конкретното естество на операцията й не е разкрито, но източници, близки до двореца потвърждават, че не става дума за премахване на раково образувание.

Често срещани операции в стомашната област са премахването на апендикса, на жлъчния мехур, херния, както и отстраняване на доброкачествени образувания като липоми, пишат Express. Други възможни оперативни процедури могат да са свързани с пролапс на ректума (дебелото черво), синдром на късото тънко черво (при болест на Крон, язва, полипи, коремна травма).

Снимка 647524

Източник: GettyImages

Междувременно днес кралският експерт Камерън Уокър разкри пред изданието, че Кейт Мидълтън се чувства добре след втората си нощ в болница London Clinic. Той допълни, че принц Уилям е бил неотлъчно с трите деца на семейството през последните дни.

Снимка 648168

Източник: GettyImages

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис са били на училище и през двата дни, но съвсем скоро ще отидат на посещение на майка си в болницата. Всички ангажименти на Кейт Мидълтън бяха отложени за след Великден.