Вчера, 16 януари, Кейт Мидълтън е била приета в болницата London Clinic за планирана операция в стомашната област. Процедурата е минала успешно, но принцесата на Уелс ще остане хоспитализирана за две седмици.

Снимка 644349

Източник: GettyImages

Това става ясно от официалната информация на двореца Кенсингтън, който се грижи за връзките с обществеността на семейството на принц Уилям. Оттам уточняват, че операцията не е свързана с рак, но няма да разкриват какво точно е естеството й.

В изявлението се казва още, че Кейт ще може да се завърне към обичайните си ангажименти чак след Великден, което означава, че всички планирани до 31 март тази година, ще отпадат. В това число е и пътуването на принца и принцесата на Уелс до Рим.

Графикът на принц Уилям и Кейт Мидълтън за 2024 включва и пътуване до Рим

Плановете на Уилям и Кейт за 2024 г.

Първата половина на годината е разчетена

Самият принц Уилям е отложил някои от собствените си работни задачи и официални ангажименти, за да прекарва повече време с трите деца на семейството, докато съпругата му е в болница.

От Кенсингтън съобщават още, че Кейт Мидълтън е пожелала "информацията, свързана със здравето й, да остане лична" и че моли за уважение към това нейно право. Уточнява се още, че нова информация ще бъде съобщена, когато има такава.