Oт коронацията на крал Чарлз и кралица Камила минаха две седмици, но отношенията в кралския двор при тази нова обстановка продължават да са тема на разговор. А това, че новият крал нерядко изпитва трудности в комуникацията с двамата си сина, не е тайна за никого.

"Не си мой крал" - държавите, които не искат Чарлз като свой държавен глава

"Не си мой крал" - държавите, които не искат Чарлз като свой държавен глава

Коронацията беше съпроводена и с гневни реакции

За принц Хари е ясно, че реши да поеме по своя път, а на тържествената церемония май дори не размени и дума с баща си. Но при принц Уилям ситуацията е малко по-различна - той е в тясна близост със с Чарлз, което, оказва се, става повод за възникване на все нови и нови противоречия.

Според кралския коментатор Анджела Ливайн, Кейт Мидълтън има голямата заслуга за изглаждане на отношенията между съпруга си принц Уилям и неговия баща крал Чарлз. Това се казва и в редактираното издание на биографичната й книга за кралица Камила.

Снимка 618886

Източник: GettyImages

Принцеса Кейт винаги е била смятана за миротвореца на кралския двор. Именно благодарение на нейните усилия Уилям и Хари успяха да разтопят до известна степен ледовете помежду си и за един период от време бяха Фантастичната четворка на кралския двор, преди всичко да се разпадне.

Оказва се обаче, че Мидълтън е положила големи усилия да сближи и съпруга си с неговия баща и кралица Камила. За целта самата тя е прекарвала повече от необходимото време с тях, за да покаже на Уилям, че двамата са страхотна двойка и заслужават уважението му.

Търканията между принц Чарлз и синовете му се породиха заради брака с Камила Паркър, който младите тогава момчета приеха като предателство към паметта на майка им Даяна. И когато Кейт се появява в живота на Уилям, тя разбира колко е важно да намали - доколкото е възможно - това семейно напрежение.

Снимка 618899

Източник: GettyImages

По думите на кралския коментатор, Мидълтън умело използва общите интереси, които има с крал Чарлз и кралица Камила, като например любовта към изкуството, за да организира чести срещи с тях, на които понякога присъства и принц Уилям. 

Това е един от начините, по които Кейт иска да покаже на съпруга си, че неговата втора съпруга му е изцяло отдадена, подкрепя го и го уважава, за да започне и той да приема избора на баща си, предава Daily Mail.

Портретите от коронацията на крал Чарлз и кралица Камила и скритите послания в тях

Скритите послания в портретите от коронацията на Чарлз и Камила

Кой е там и кой липсва

Днес принц Уилям и кралица Камила може и да не са си първи приятели, но определено напрежението помежду им отдавна вече е в миналото. А основната заслуга за това е на принцеса Кейт.