Част от списъка с гости на кралската сватба на принц Хюсеин и Раджуа ал Сaиф стана известен предварително. В него впечатление ни направиха имената на редица кралски особи от Европа и на Първата дама на САЩ Джил Байдън. Часове реди събитието пък стана ясно, че принцът и принцесата на Уелс Уилям и Кейт също ще са сред присъстващите.

Как протече сватбата на принц Хюсеин и принцеса Раджуа ал Саиф

Как протече сватбата на принц Хюсеин и принцеса Раджуа ал Саиф

Любов, красота, обичаи и хиляди гости от цял свят

Двойката бе забелязана в лобито на петзвезден хотел в йорданската столица на вечерта преди венчавката, а на първи юни станаха част от всички етапи на сватбения ден. Уилям и Кейт обаче не бяха единствените представители на британския кралски двор. Компанията им правеха и принцеса Беатрис, и съпругът й Едоардо Моци.

Разбира се, от тази четворка най-много се отличи принцеса Кейт. Позната с безупречния си стил, тя отново се нареди сред най-красивите и изискани дами на пищната сватба. И заблестя по-силно дори и от кралица Рания - в буквалния смисъл.

За официалния прием след венчавката Мидълтън заложи на елегантна рокля на британския дизайнер Джени Пакам. Моделът носи името "Джорджия" и е с дълги ръкави и разкроена долна част. Телесният цвят е комбиниран с хиляди малки, блестящи елементи по цялата дължина и още по-бляскав колан, подчертаващ тънката талия на принцеса Кейт.

Но явно този блясък не й бе достатъчен, защото завърши визията си с диамантени обеци и една от любимите си тиари - тази на кралица Мери, която наследи от колекцията на Елизабет Втора.

Освен това Мидълтън носеше два отличителни символа - синя лента с голям кръст, символ на Кралския викториански орден, както и жълта панделка с портрета на покойната кралица, която е символ на Ордена на кралското семейство, предава People.

Кейт Мидълтън се срещна лице в лице с пореден протест срещу монархията

Когато някой не харесва Кейт Мидълтън

Ето как реагира принцесата

Часове по-рано принцеса Кейт се появи с друг тоалет в двореца Захран, където принц Хюсеин и Раджуа ал Сaиф се венчаха официално. Тя избра рокля отново в розовата гама и с дълги, плисирани ръкави и красиви бродерии.

Тоалетът е дело на дизайнера Ели Сааб, на когото булката заложи за своята рокля. Дали това е случайност, можем само да предполагаме. Но със сигурност двете визии на принцесата на Уелс отиват в списъка с най-запомнящите се, с които сме я виждали.