В света на футбола трансферите за 50, 60 и повече милиона вече дори не са чак толкова впечатляващи. Просто защото се случват много по-често, отколкото преди 10 и повече години.

Лео Меси, Леброн Джеймс, Кристиано Роналдо, класацията на списание Forbes и кои са най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Кой печели най-много в спорта

Най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Високите заплати също не са нещо ново. Но в женския футбол ситуацията обаче е далеч по-различна. Нито заплатите са толкова високи, нито се дават толкова много пари за трансфери.

Но и това започва да се променя. От ESPN разбираме, че в света на женския футбол е поставен нов рекорден трансфер. Кeйра Уолш е преминала от състава на Манчестър Сити в този на Барселона за 350 000 паунда.

Сума, която е рекордна за женския футбол. Предишният рекорд се държеше от трансфера на Пернил Хардър, която през 2020 г. премина от Волфсбург в Челси за 250 000 паунда.

Барселона, Реал Мадрид и рекордът за най-посещаван женски мач

Жените на Барса разбиха и Реал, и рекордите

Нов рекорд по посещаемост на женски футболен мач

Твърди се, че Барселона са отправили две други оферти за 25-годишната футболистка, които обаче са били отхвърлени. Кeйра Уолш трябва да подсили халфовата линия на Барселона след сериозната контузия, която получи носителката на Златната топка Алексия Путелас.